Blog Showroom Limburg 2018: Leeslamptafeltje - Erik Hoedemakers

Uitgelicht ontwerp: Leeslamptafeltje.

De ontwerpen van Hoedemakers zijn herkenbaar door hun vaak robuuste eenvoud, functionele vormgeving en oog voor detail. Hoedemakers werkt het liefst met inheems beukenhout, en hij past zo veel mogelijk Erik Hoedemakershouten verbindingen toe, waardoor het gebruik van metalen onderdelen tot een minimum wordt beperkt. Met zijn duurzame stoelenserie Decay won Hoedemakers in 2011 de Eco Design Award.

Erik Hoedemakers (Meerssen, 1968) studeerde eerst architectonische vormgeving aan de Kunstacademie in Maastricht voordat hij wisselde naar productvormgeving aan de HKLS in Sittard. Vanuit zijn bedrijf Atelier 4d ontwerpt hij meubels en interieurs in opdracht. Sommige ontwerpen, zoals deze lampenserie, verschijnen in grotere oplage.

Showroom Limburg 2018

Leeslamptafeltje is een van de 41 ontwerpen van Showroom Limburg 2018: een actueel beeld van de creatieve sector in Limburg. Limburg is in deze expositie breed opgevat: design ontwikkeld door designers afkomstig uit Limburg, wonend of werkzaam in Limburg. Maar ook producten in opdracht van bekende of minder bekende bedrijven uit Limburg. Te zien van 3 maart t/m 21 mei 2018 in Cube design museum.

Expositie Showroom Limburg    Tickets