Blog Showroom Limburg 2018: Mass Uniqueness - Djillie Roes

Uitgelicht ontwerp: Mass Uniqueness. Djillie Roes gaat in op de vraag of mensen nog authentiek kunnen zijn in een alsmaar uitdijende wereld?

Wat is dat trouwens, authenticiteit? Kan iets wat wij creëren uniek zijn, en wat betekent het om uniek te zijn? Wat vertellen objecten over de mensen die hen bezitten?

Djillie RoesOp een absurdistische manier gaat Mass Uniqueness over deze vragen. Een pen, een typisch massaproduct die in het gebruik symbool staat voor authenticiteit, is hier getransformeerd in een uniek object. Maar geldt die uniciteit nog steeds als er honderden pennen naast elkaar worden geplaatst?

Djillie Roes (Maastricht, 1995) maakt geen design voor dagelijks gebruik. Mass Uniqueness is een reflectief onderzoek waarvan de ambiguïteit wordt benadrukt in een humoristische, surreële video waarin een onderzoeker veel inzet en tijd stopt in het maken en onderzoeken van de ‘unieke’ pen.

Showroom Limburg 2018

Mass Uniqueness is een van de 41 ontwerpen van Showroom Limburg 2018: een actueel beeld van de creatieve sector in Limburg. Limburg is in deze expositie breed opgevat: design ontwikkeld door designers afkomstig uit Limburg, wonend of werkzaam in Limburg. Maar ook producten in opdracht van bekende of minder bekende bedrijven uit Limburg. Te zien van 3 maart t/m 21 mei 2018 in Cube design museum.

Expositie Showroom Limburg    Tickets