Blog Showroom Limburg 2018: New Found Treasures - Klaas Kuiken & Dieter Volkers

Uitgelicht ontwerp: De hanglampen uit de serie New Found Treasures zijn gemaakt van de zilver gecoate glazen flessen die de ontwerpers uit tweedehands thermoskannen haalden. Zij verwarmden de flessen in een oven waardoor het dunne glas een parelachtige kleur kreeg.

Hun gezamenlijk interesse in alledaagse, schijnbaar waardeloze objecten vormt voor Klaas Kuiken en Dieter Volkers de basis voor hun samenwerking. Zij experimenteren en onderzoeken, altijd met als doel hun gevonden schatten een nieuwe functie en waarde toe te kennen.

Klaas Kuiken (Sneek, 1984) studeerde in 2010 af op de ArtEZ in Arnhem. Zijn werk werd onder andere getoond tijdens de Beijing Design Week, de London Fashion Week, ICFF New York en de Salone del Mobile Milan. Als zijn grootste inspiratiebron noemt hij het tv-programma How It's Made op Discovery Channel.

Dieter Volkers (Maastricht, 1983) studeerde eveneens in 2010 af op de ArtEZ in Arnhem en exposeerde zijn ontwerpen tijdens de Beijing Design Week, Dutch Design Week, Salone del Mobile Milan en Design Days in Parijs. Met zijn werk vestigt hij de aandacht op alledaagse producten en handelingen.

Showroom Limburg 2018

Raku 3.0 is een van de 41 ontwerpen van Showroom Limburg 2018: een actueel beeld van de creatieve sector in Limburg. Limburg is in deze expositie breed opgevat: design ontwikkeld door designers afkomstig uit Limburg, wonend of werkzaam in Limburg. Maar ook producten in opdracht van bekende of minder bekende bedrijven uit Limburg. Te zien van 3 maart t/m 21 mei 2018 in Cube design museum.

Expositie Showroom Limburg    Tickets