Blog Showroom Limburg 2018: - Recolored - Jessica den Hartog

Uitgelicht ontwerp: Recolored. Moet een designer bij het ontwerpen van een nieuw product niet ook nadenken over hoe dit straks het beste gerecycled kan worden? De manier waarop materialen en kleuren worden gebruikt tijdens het maakproces moet veranderen, vindt Jessica den Hartog. Recolored is haar persoonlijke interpretatie over de mogelijkheden van het recyclen van plastic, een materiaal met zijn eigen kwaliteit en identiteit.

Den Hartog onderzocht die mogelijkheden vanuit haar fascinatie voor plastic en het gemis van esthetiek in het recyclen ervan. Het onderzoek presenteert zich hier als kleur- en materialenbibliotheek. Het is een never ending process dat alle mogelijkheden van gerecycled plastic toont, om haarzelf en anderen te voorzien van esthetische materialen, gemaakt van afval.

Den Hartog heeft een baal HDPE met de hand gesorteerd, gewassen en gerecycled. Dat gaf haar de mogelijkheid om de grenzen op te zoeken van
wat bruikbaar is en te experimenteren met het ontwikkelen van nieuwe materialen. Het levert haar technieken en kennis op om nieuwe paden te bewandelen.

Jessica den Hartog (Schoorewoerd, 1992) studeerde in 2017 af aan de Kunstacademie in Maastricht. Zij kiest bewust voor een andere manier van werken: starten vanuit het experiment met bestaande materialen en kleuren en ernaar streven hen een beter tweede leven te geven.

Showroom Limburg 2018

Raku 3.0 is een van de 41 ontwerpen van Showroom Limburg 2018: een actueel beeld van de creatieve sector in Limburg. Limburg is in deze expositie breed opgevat: design ontwikkeld door designers afkomstig uit Limburg, wonend of werkzaam in Limburg. Maar ook producten in opdracht van bekende of minder bekende bedrijven uit Limburg. Te zien van 3 maart t/m 21 mei 2018 in Cube design museum.

Expositie Showroom Limburg    Tickets