Blog Showroom Limburg 2018
Searching Club 1
Max Jungblut

Uitgelicht ontwerp.

Vanuit zijn ambachtelijke expertise maakte Max Jungblut (Maastricht, 1966) in 2014 éénzitsfauteuils van afgedankte panlatten, met een huid opgebouwd van houten blokjes die glad afgewerkt worden. Jungblut maakte in deze houten serie vier fauteuils, samen de Club Family. Vervolgens transformeerde hij het model naar een versie met vier poten.

Max JungblutDe geëxposeerde blauwe Searching Club 1 en de voorstadium zonder coating zijn van eigen hand gefabriceerd. Het skelet is gemaakt van 18mm multiplex met daarop een buig triplex. De blauwe afwerking bestaat uit een afgelakte en gepolijste laag epoxy.

Jungblut heeft de Searching Club vervolgens met een 3D-scanner laten digitaliseren en met diverse partijen het meest geschikte materiaal voor een rotatie gietproces uitgekozen. Recentelijk is de Searching Club 2.0.1 t/m 2.0.9 limited edition uitgevoerd door 3D-Robotprinting, in samenwerking met Wouter Storm (Dutch Chairmen) en geïntroduceerd tijdens OBJECT Rotterdam 2018.

De volgende stappen zijn een Chaise Longue model uitgevoerd in staal en gestoffeerde modellen.

Atelier Jungblut

Showroom Limburg 2018

Raku 3.0 is een van de 41 ontwerpen van Showroom Limburg 2018: een actueel beeld van de creatieve sector in Limburg. Limburg is in deze expositie breed opgevat: design ontwikkeld door designers afkomstig uit Limburg, wonend of werkzaam in Limburg. Maar ook producten in opdracht van bekende of minder bekende bedrijven uit Limburg. Te zien van 3 maart t/m 21 mei 2018 in Cube design museum.

Expositie Showroom Limburg    Tickets