Blog Merken en samenwerken

Terugblik workshop 'Golden Joinery'.

Evenement

Je kapotte, versleten maar vooral favoriete kledingstuk samen weer helemaal herstellen of te wel opnieuw merken? Dat lukte de creatieve deelnemers afgelopen zondag, 10 februari 2019,  tijdens de workshop Golden Joinery in de Cube design labs van Cube design museum: Onder leiding van modeontwerper Saskia van Drimmelen en regisseur Margreet Sweerts herstelden de enthousiaste deelnemers een kapot kledingstuk met ‘goud’.

Ook andere, nieuwsgierige bezoekers van Cube werden aangetrokken door de bedrijvigheid in de labs: een mooi voorbeeld van toepassing van het concept van Golden Joinery. De bedenkers willen er namelijk ‘nieuwe’ verbindingen mee leggen met wat aanwezig is: Met jezelf, mensen om je heen en kleding. Dit doe je via je handen die een hoofdrol krijgen. In de workshop gebeurt dat door een eigen dierbaar maar kapot of versleten kledingstuk met ‘goud’ te helen. Zo ontstaat een mini collectie kleding met gouden littekens die zich voegt bij de big picture: het ‘nieuwe’ modemerk GOLDEN JOINERY.

Golden Joinery als concept is opgenomen in de expositie LUXE?

"Een gouden litteken, dat bij je hoort en dat je draagt als een juweel."

Een reporter van Chapeau Magazine was ook aanwezig bij deze workshop. Lees het verslag terug op Chapeau.nl!