Blog Tijdvensters - De Bedachtzamen

Cube's expositie Time Matters zet bezoekers aan het denken over het fenomeen tijd... Ook de Bedachtzamen onderzoeken het begrip tijd: in Tijdvensters worden denkers en kunstenaars aan het woord om hun visie op het begrip te delen.

Inspiratie

De eerste reeks Tijdsvensters is nu online te bekijken, én t/m 30 augustus 2020 in Buitenplaats Doornburgh (Maarsen) waar deze interviews ook zijn opgenomen.

Kijk en luister mee naar hoe animator Michael Dudok de Wit, filosoof Miriam Rasch & dichter Ingmar Heytze de tijd ervaren en benaderen.

De Bedachtzamen

‘Tijdsvensters’ is een project van Jasper van den Broek en Thomas Klijn. Met hun blog ‘De Bedachtzamen’ brengen ze een ode aan vertraging. De interviewserie geeft stof tot nadenken over de manier waarop wij tijd allemaal op onze eigen manier ervaren – zeker nu het leven zich deze maanden veelal in de cocon van ons huis afspeelde.

Tijdsvensters #1 – Michael Dudok de Wit

Tijdsvensters #2 – Miriam Rasch

Tijdsvensters #3 – Ingmar Heytze

Time Matters

De mens heeft zich altijd verwonderd over de tijd, hoe deze in elkaar zit en wat het begrip tijd met zich mee brengt. Tegenwoordig zijn wij geobsedeerd door tijd, omdat het iets geworden is waar we naar op zoek zijn, ook al gebruiken we het niet optimaal. De expositie Time Matters toont zo’n 30 objecten rond het thema tijd.