Blog Vakantie: de toiletten onderweg!

De vakantie is begonnen. Voor velen een lange rit in de auto naar het Zuiden, voor anderen juist gewoon een vakantie in eigen land. Maar één ding blijft hetzelfde: we moeten nog steeds naar het toilet.

Inspiratie, Tentoonstelling

Onderweg ontlasten is dan ook een van de thema's van de expositie Everything you always wanted to know about Toilets*. De toiletten langs de Route du Soleil zijn beroemd en berucht dankzij de hurktoiletten. Maar ook andere gebruiken en culturen kunnen tot verrassingen leiden.

Toiletten in de Nederlandse musea

Binnen de expositie zijn daar dan ook enkele voorbeelden van te vinden, maar Cube is niet het enige museum waar bijzondere toiletten te vinden zijn. Wat te denken van deze plank in het Spoorwegmuseum in Utrecht? Of de latrine van Geofort? Of het tot kunstobject verheven urinoir in het Eindhovense Van Abbemuseum?

Welke bijzondere toiletpotten spot jij deze vakantie? In het buitenland, of juist gewoon in Nederland zoals in een museum? Plaats deze online bijvoorbeeld op Facebook of Instagram, en tag Cube design museum en/of gebruik de hashtag #toiletssavelives, dan wordt deze ook op het Pinboard geplaatst.