Casebook Cyber Safe


Dagelijks worden vele kinderen op school gepest. Dit gaat door op het Internet, waardoor het ook in de thuisomgeving zijn weerslag heeft. Thuis kan een onveilig gevoel ontstaan, doordat het pesten buiten school doorgaat. Bovendien kan door het digitale medium pesten ook anoniem plaatsvinden. Dit verhoogt de impact van onzekerheid bij het gepeste kind. In ernstige gevallen kan het gepeste kind de keuze maken om zijn of haar leven te beëindigen. Er zijn al meerdere “oplossingen” bedacht, maar toch dalen de cijfers van cyberpesten niet. Met dit project wordt er gekeken of een multimediaal design een bijdrage kan leveren aan het tegengaan van (de gevolgen van) cyberpesten.

Foto Credits:
http://www.metronieuws.nl/binnenland/2014/04/dag-tegen-pesten-een-op-de-vijf-jongeren-slachtoffer-cyberpesten

Blijf op de hoogte

Newsletter

Keep me posted on the progress of this project!

Blijf op de hoogte

Co-create

Er zijn geen vragen beschikbaar.

Meet the Team!

  • Stefan Gerads

    Hoi, ik ben Stefan en ik ben aan het afstuderen voor de opleiding Communicatie & Multimedia Design (CMD) aan Zuyd Hogeschool in Maastricht.
    CMD is een brede opleiding, waarin je leert door middel van multimedia-design te communiceren. Dit varieert van graphic design tot aan interactieve media. De gebruiker staat bij alles centraal.