Heaven or Hell?


Extraordinary Shoe Design. Schoenen bepalen voor een groot deel ons imago. We kunnen er een statement mee maken en ze zorgen voor empowerment. Dat dit soms ten koste gaat van het comfort, nemen we daarom maar voor lief. De tentoonstelling Heaven or Hell? belicht aan de hand van meer dan 100 extraordinary shoe designs de impact van deze ontwerpen.

Openingstijden

Geopend van dinsdag tot en met zondag van 10.00-17.00 uur. In schoolvakanties (zuid) ook op maandag open. Lees meer...

Openingstijden

Geopend van dinsdag tot en met zondag van 10.00-17.00 uur. In schoolvakanties (zuid) ook op maandag open. Lees meer...

Passione Italiana

L'arte dell'espresso. Een tijdreis die start in het Italië van 1910, waar de grote vraag naar koffie ontwerpers oproept tot het ontwikkelen van een espressomachine die snel koffie zet onder hoge druk (espresso). De reis voert langs peperdure, indrukwekkende, antieke én wifi-gestuurde espressomachines en design serviezen door de decennia heen.

Limburg 2038

Design the Future. In de expositie heeft de bezoeker ook de mogelijkheid om zijn of haar eigen voorspelling te doen over het Limburg van 2038!

Permanente expositie: Wat is design?

Eeuwenlang heeft de mens zijn wereld ingericht; objecten en diensten ontwikkeld die hem veilig, gezond en comfortabel houden. Innovatie - gedreven door grote en kleine behoeften en menselijke ambitie - brengt steeds weer nieuwe producten en diensten voort. Juist producten die ontwikkeld zijn vanuit een human need, maken volgens Cube het verschil in de wereld.

Cube InResidence Programma

Cube presenteert niet alleen exposities van toonaangevend internationaal en Euregionaal design, maar fungeert ook als multidisciplinair laboratorium, waar bezoekers samen met teams van studenten en ontwerpers werken aan innovatief (product-)design.

Logo Cube Design Museum

Over Cube

Welkom bij Cube, het eerste museum van Nederland volledig gewijd aan design. Cube toont design met inhoud; design dat impact heeft op de wereld. 

Cube design museum is het eerste museum van Nederland volledig gewijd aan design. Cube toont design met inhoud; design dat impact heeft op de wereld. Een bezoek aan Cube geeft inzicht in het proces van design, inspireert en stimuleert actief mee te denken over de vormgeving van de wereld. Cube presenteert niet alleen exposities van toonaangevend internationaal en Euregionaal design, maar fungeert ook als multidisciplinair laboratorium, waar bezoekers samen met studenten en ontwerpers werken aan innovatief product design.