(Re)design Death


Hedendaags design rondom afscheid nemen, sterven, rouwen en herinneren: Zo'n 50 objecten laten zien hoe designers, vaak na een persoonlijke ervaring, invulling geven aan de behoeften en rituelen die er zijn rondom overlijden.

Corona: Tijdelijk gesloten

In navolging van de landelijke richtlijnen sluiten Columbus, Cube en Continium op het Museumplein te Kerkrade tijdelijk hun deuren voor bezoekers.

Meer informatie

Corona: Tijdelijk gesloten

In navolging van de landelijke richtlijnen sluiten Columbus, Cube en Continium op het Museumplein te Kerkrade tijdelijk hun deuren voor bezoekers.

Meer informatie

GIO

Overzichtstentoonstelling van de producten met predicaat 'Erkenning Goed Industrieel Ontwerp' (GIO) 2019.

Wat is design?

Design is overal, design is keuzes maken, maar design is ook fouten maken. In en om ons lichaam is design en design is onderhevig aan trends. Design is persoonlijk, subjectief en tijdgebonden. Design is een proces. Deze permanente expositie toont de diversiteit van design.

SISCode

SISCODE gelooft in het experimenteren middenin de samenleving. Binnen het project werken 10 co-creation labs, zoals Cube's design labs, uit heel Europa samen aan oplossingen voor verschillende vraagstukken.

Cube: In Residence Programme

Cube presenteert niet alleen exposities van toonaangevend internationaal en Euregionaal design, maar fungeert ook als multidisciplinair laboratorium, waar bezoekers samen met teams van studenten en ontwerpers werken aan innovatief (product-)design.

Logo Cube Design Museum

Over Cube

Welkom bij Cube, het eerste museum van Nederland volledig gewijd aan design. Cube toont design met inhoud; design dat impact heeft op de wereld. 

Cube design museum is het eerste museum van Nederland volledig gewijd aan design. Cube toont design met inhoud; design dat impact heeft op de wereld. Een bezoek aan Cube geeft inzicht in het proces van design, inspireert en stimuleert actief mee te denken over de vormgeving van de wereld. Cube presenteert niet alleen exposities van toonaangevend internationaal en Euregionaal design, maar fungeert ook als multidisciplinair laboratorium, waar bezoekers samen met studenten en ontwerpers werken aan innovatief product design.