Cube is weer geopend!


Er zijn maatregelen getroffen zodat iedereen Cube op een veilige manier kan bezoeken. Tip: bestel vooraf je ticket online, dan ben je zeker van een plek.

Haal het museum in huis!

Bestel nu een catalogus van de eerdere exposities NATURE, EYAWTKAT* & Designing the World en geniet thuis van Cube!

Bekijk en bestel

Haal het museum in huis!

Bestel nu een catalogus van de eerdere exposities NATURE, EYAWTKAT* & Designing the World en geniet thuis van Cube!

Bekijk en bestel

(Re)design Death

Hedendaags design rondom afscheid nemen, sterven, rouwen en herinneren: Zo'n 50 objecten laten zien hoe designers, vaak na een persoonlijke ervaring, invulling geven aan de behoeften en rituelen die er zijn rondom overlijden.

Time Matters

De mens heeft zich altijd verwonderd over de tijd, hoe deze in elkaar zit en wat het begrip tijd met zich mee brengt. Tegenwoordig zijn wij geobsedeerd door tijd, omdat het iets geworden is waar we naar op zoek zijn, ook al gebruiken we het niet optimaal.

Webshop: bestel nu een catalogus!

Als jij niet naar Cube design museum kunt komen, dan brengt Cube de exposities toch naar je toe? Bestel nu een catalogus van NATURE, EYAWTKAT* & Designing the World.

Wat is design?

Design is overal, design is keuzes maken, maar design is ook fouten maken. In en om ons lichaam is design en design is onderhevig aan trends. Design is persoonlijk, subjectief en tijdgebonden. Design is een proces. Deze permanente expositie toont de diversiteit van design.

Workshop 'Repair it.' by RWTH Aachen.

Are you curious about the process of 3D printing, how to design and print something yourself, and how 3D-printing can contribute to a circular economy? Sign up now for the workshop 'Repair it' by RWTH Aachen and follow it via stream at the labs of Cube design museum!

SISCode

SISCODE gelooft in het experimenteren middenin de samenleving. Binnen het project werken 10 co-creation labs, zoals Cube's design labs, uit heel Europa samen aan oplossingen voor verschillende vraagstukken.

Cube: In Residence Programme

Cube presenteert niet alleen exposities van toonaangevend internationaal en Euregionaal design, maar fungeert ook als multidisciplinair laboratorium, waar bezoekers samen met teams van studenten en ontwerpers werken aan innovatief (product-)design.

Logo Cube Design Museum

Over Cube

Welkom bij Cube, het eerste museum van Nederland volledig gewijd aan design. Cube toont design met inhoud; design dat impact heeft op de wereld. 

Cube design museum is het eerste museum van Nederland volledig gewijd aan design. Cube toont design met inhoud; design dat impact heeft op de wereld. Een bezoek aan Cube geeft inzicht in het proces van design, inspireert en stimuleert actief mee te denken over de vormgeving van de wereld. Cube presenteert niet alleen exposities van toonaangevend internationaal en Euregionaal design, maar fungeert ook als multidisciplinair laboratorium, waar bezoekers samen met studenten en ontwerpers werken aan innovatief product design.