Maatregelen Corona


Welkom bij Cube design museum! Neem even de tijd om deze speciale richtlijnen voor een veilig en verantwoord bezoek door te lezen. We verzoeken je vriendelijk maar met klem deze richtlijnen op te volgen en wensen je een plezierig bezoek!


Spelregels

Wij zijn geopend voor bezoek, dagelijks (m.u.v. maandagen) geopend. I.v.m. de geldende coronamaatregelen heeft Cube een beperkte toegangscapaciteit, zo kunnen alle bezoekers voldoende afstand houden. Het is verplicht vooraf online een ticket kopen. 

Denk voorafgaand aan je bezoek aan de volgende regels:

 • Het dragen van een mondkapje is verplicht.
 • Ga niet van huis bij gezondheidsklachten. Bezoekers zijn welkom als zij en hun huisgenoten tenminste 24 uur klachtenvrij zijn. Daarbij hanteren wij de richtlijnen van het RIVM: Heb je verkoudheidsklachten, zoals neusverkoudheid, loopneus, keelpijn, lichte hoest of verhoging (tot 38 graden Celsius)? Blijf thuis! Heb je verkoudheidsklachten en koorts (boven 38 graden Celsius) en/of benauwdheid? Blijf thuis, en dat is ook van toepassing op huisgenoten.
 • Kom zoveel mogelijk met eigen vervoer: gebruik het OV alleen als het niet anders kan en draag een mondkapje in trein & bus. Er is genoeg parkeergelegenheid om afstand te houden tot andere bezoekers.

 

Aanpassingen in Cube

Wij doen er alles aan om een veilig bezoek aan Cube mogelijk te maken. Een aantal van onze maatregelen op een rij:

 • Binnen de musea hanteren we een maximum aantal bezoekers om zo veilig afstand te kunnen houden. Deze aantallen zijn berekend op minimaal 10m2 ruimte per persoon of huishouden;
 • Op de toiletten worden extra hygiënemaatregelen getroffen.
 • Op verschillende plaatsen in de musea staan desinfectiezuilen waar je je handen kunt desinfecteren en papier met desinfectiemiddel kunt meenemen om zelf zo nodig contactoppervlakken schoon te maken;
 • We zorgen dat er 1,5 meter afstandmarkeringen zijn op punten waar rijvorming kan ontstaan zoals bij de entree;
 • We hanteren gescheiden in- en uitgangen voor de instellingen. De hoofdingang is aan de stationszijde van het gebouw.
 • We hanteren éénrichtingsverkeer waar nodig;
 • Aan de kassa, in de museumwinkel en Brasserie M kan alleen worden gepind.
 • Tickets zijn NIET verkrijgbaar aan de kassa: bestel je ticket vooraf online!

Zelf kun je ook zorgen voor een veilig bezoek, voor jezelf en de andere gasten:

 • Kom op tijd, of maximaal een kwartier eerder dan het aanvangstijdstip van het tijdslot.
 • Houd 1,5 meter afstand van medewerkers en bezoekers die niet tot jouw huishouden behoren.
 • Draag een mondkapje tijdens je museumbezoek.
 • Was je handen regelmatig en grondig. Maak gebruik van de desinfectiestations voor het tussentijds desinfecteren van je handen.
 • Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog.
 • Volg de aangegeven routes.
 • Volg altijd de instructies van medewerkers.
 • Laat je jas en (grote) tas thuis of in de auto: de ruimte in de garderobe is beperkt. Kluisjes zijn alleen beschikbaar op aanvraag.

Activiteiten & exposities

De exposities in Cube zijn volledig te bezoeken. Wel gelden er restricties voor het aantal mensen dat tegelijk in een zaal aanwezig mag zijn en is er op bepaalde plekken een verplichte looproute. Er worden tijdelijk geen rondleidingen gegeven. Tip: koop een catalogus van een van de eerdere exposities en haal het museum in huis! Online & in de museumwinkel verkrijgbaar.

(Re)design Death

Hedendaags design rondom afscheid nemen, sterven, rouwen en herinneren: Zo'n 50 objecten laten zien hoe designers, vaak na een persoonlijke ervaring, invulling geven aan de behoeften en rituelen die er zijn rondom overlijden.

Meer informatie

Time Matters

De mens heeft zich altijd verwonderd over de tijd, hoe deze in elkaar zit en wat het begrip tijd met zich mee brengt. Tegenwoordig zijn wij geobsedeerd door tijd, omdat het iets geworden is waar we naar op zoek zijn, ook al gebruiken we het niet optimaal.

Meer informatie

Wat is Design?

Design is overal, design is keuzes maken, maar design is ook fouten maken. In en om ons lichaam is design en design is onderhevig aan trends. Design is persoonlijk, subjectief en tijdgebonden. Design is een proces. Deze permanente expositie toont de diversiteit van design.

Meer informatie

Catalogus

Cube brengt de exposities ook naar je toe: Bestel nu een catalogus van de eerdere exposities NATURE, EYAWTKAT* & Designing the World.

Meer informatie

Horeca: Brasserie M & andere voorzieningen

Brasserie M is vanwege de huidige coronamaatregelen gesloten, maar heeft een afhaalkiosk (alleen op zaterdag en zondag) ingericht waar vers belegde, verpakte broodjes, zoetigheden, coffee-to-go en andere drankjes afgehaald kunnen worden. De Afhaalkiosk is alleen op zaterdag en zondag geopend van 12.00-16.00 uur en is alleen toegankelijk voor museumbezoekers. Gelieve te betalen met pin (contactloos). In het entreebereik zijn ook een drank- en snoepautomaat aanwezig waar met contant geld een snack en/of wat te drinken kunnen worden gekocht.

Let op: op dit moment is er geen ruimte binnen het museum om een eigen meegebrachte lunch te nuttigen.

 

 

Tijdslots & reserveren

Wij zijn geopend voor bezoek, dagelijks (m.u.v. maandagen) van 11:00-17.00 uur. Het is verplicht vooraf online je ticket te kopen voor Cube. Voorlopig zijn de volgende aanvangstijden voor online tickets beschikbaar:

 • 11:30 uur
 • 12:30 uur
 • 13:30 uur
 • 14:30 uur

In de ticketshop kun je bij het bestellen van tickets voor jezelf en je huishouden een datum en de aanvangstijd selecteren. Kom op de aangegeven tijd of maximaal een kwartier eerder om wachtrijen te voorkomen. Nadat je binnen bent mag je zo lang blijven als het museum open is (tot 17:00). 

 

Nog geen entreebewijs?

 • Reguliere toegangsprijs vanaf 5 jaar: €12,50.
 • Gezinsticket: €46, geldig voor 2 volwassenen vanaf 18 jaar en 2 of 3 kinderen t/m 17 jaar.
 • Kinderen t/m 4 jaar: gratis. Let op, ook voor jonge kinderen is een reservering gewenst.

Bestel je online ticket met tijdslot

Al wel een entree of kortingsbewijs?

Alle acties zoals hieronder vermeld zijn weer geldig. Reserveer dan hier een plekje voor de dag dat je wilt bezoeken. Je ontvangt je reserveringsbewijs via e-mail. Neem bij bezoek het reserveringsbewijs én je entreebewijs/kortingsbewijs mee en meld je even bij de (pin)kassa. Onder entreebewijs vallen: 

Onder kortingsbewijs vallen:

 • Jaarabonnement GaiaZOO
 • 50% kortingsvoucher 'Continium vernieuwd'. De looptijd van deze actie is verlengd t/m zondag 30 augustus 2020.

Reserveer je ticket met tijdslot

Veelgestelde vragen

Welke maatregelen heeft Cube genomen en welke regels zijn er voor mij al bezoeker? Hoe kan ik gebruik maken van Brasserie M? Kan ik ook plaats nemen op het terras? Kan ik ook als groep komen? Zijn alle exposities te bezoeken? Wat merk ik in het museum van de maatregelen? Het antwoord op deze en andere vragen vind je hieronder. Ze zijn verdeeld in vier categoriën. Staat jouw vraag er niet tussen? Mail dan naar info [at] cubedesignmuseum.nl  of bel (bij spoed) 045 – 567 6010.

Algemeen Horeca Tickets In het museum