Catalogus Designing the World


Catalogus bij de tentoonstelling Designing the World, van 23 oktober 2015 t/m 22 januari 2017 in Cube design museum.


Catalogus Designing the World

Na een korte introductie van de deelnemende musea, belicht de catalogus aan de hand van de 5 bovengenoemde human needs, alle objecten uit de expositie met beeld en tekst.

Bestellen

CatalogusDe catalogus Designing the World is te bestellen via de webshop en wordt tijdelijk aangeboden voor slechts €25,50, exclusief verzendkosten. Na betaling wordt het boek dan zo spoedig mogelijk opgestuurd.

  • Uitgever: Cube design museum
  • Jaar: 2017
  • Omslag: Harde Kaft
  • Taal: Engels
  • Pagina’s: 160
  • Formaat: 17,5 x 24,5 cm

Catalogus Designing the World: €15,50

Levertijd

We doen ons best om elke bestelling binnen 5 werkdagen te verzenden. Door de drukte bij de pakketdiensten kan het echter voorkomen dat deze levertijd niet wordt gehaald, we hopen op uw begrip. 

Designing the World

Cube’s openingsexpositie Designing the World toonde een wereldwijde collectie van design voor human needs en menselijke ambitie. Design musea van over de hele wereld, van ieder continent één, hebben elk tien objecten geselecteerd die exemplarisch zijn in het voorzien van oplossingen voor uitdagingen op het gebied van human needs: eten en drinken, fysieke en mentale gezondheid, veiligheid en bescherming.

De objecten staan ieder op zich en geven samen inzicht in de behoeften van mensen in verschillende culturen, klimaten, politieke systemen, stadia van economische welvaart en tijdperken. Naast Cooper Hewitt, Smithsonian Design Museum – New York, Museum of Applied Arts and Sciences – Sydney, The Mind Museum – Manilla, Design Indaba – Cape Town en Design Museum – London heeft ook Cube design museum – Kerkrade tien objecten geselecteerd, waarmee de tentoonstelling een nationale duiding kreeg.