Catalogus Everything You Always Wanted To Know About Toilets*

Catalogus bij de tentoonstelling Everything you always wanted to know about toilets*, van 19 mei 2017 t/m 14 januari 2018 in Cube design museum.

Catalogus Everything you always wanted to know about toilets*

De catalogus belicht alle objecten uit de expositie met achtergrondinformatie, aangevuld met persoonlijke verhalen vanuit diverse expertises, culturen en invalshoeken over het toilet.

Bestellen

CatalogusDe catalogus Everything You Always Wanted To Know About Toilets is te bestellen via de webshop en wordt tijdelijk aangeboden voor slechts €20,50, exclusief verzendkosten. Na betaling wordt het boek dan zo spoedig mogelijk opgestuurd.

• Uitgever: Cube design museum
  • Jaar: 2017
  • Omslag: Harde Kaft
  • Taal: Engels
  • Pagina’s: 188
  • Formaat: 17 x 24 cm

Catalogus EYYAWTKAT*: €20,50

Levertijd

We doen ons best om elke bestelling binnen 5 werkdagen te verzenden. Door de drukte bij de pakketdiensten kan het echter voorkomen dat deze levertijd niet wordt gehaald, we hopen op uw begrip.

Everything you always wanted to know about Toilets* - But were afraid to ask

Iedereen moet en doet het: ontlasten of naar het toilet gaan. We gaan zitten of blijven staan, doen onze behoefte, trekken door. We wassen en drogen de handen, verlaten het toilet en gaan verder waarmee we bezig waren. Nadenken over wat er met het resultaat is gebeurd, doen we liever niet. Ons toiletbezoek is vanzelfsprekend. Ons toilet is af. Maar is dat wel zo? Hoe is ons sanitair eigenlijk tot stand gekomen? Wie bedacht welke oplossingen en vooral: waarom en waartoe? En hoe ziet het toilet van de toekomst eruit?

Bovenstaande vragen staan centraal in de designmanifestatie Everything You Always Wanted to Know About Toilets - But Were Afraid to Ask. In de gelijknamige tentoonstelling toonde Cube hoe de meest elementaire behoefte van de mens na eten, drinken en ademen ondersteund wordt door uiteenlopende vormen van design. In elf thema’s wordt het verhaal verteld van de geschiedenis van het toilet, in relatie tot de gebruiken rond poepen en plassen. Aspecten van hygiëne en milieu worden behandeld, zoals de relatie tussen gezondheid en ontlasting, het gebruik van spoelwater en recycling van fecaliën. Ook werd ingegaan op thema’s als schaamte, privacy en luxe en hoe die effect sorteren op het uiterlijk van het toilet en de toiletruimte.

Bekijk EYAWTKAT* in het archief