Catalogus NATURE


Catalogus bij de tentoonstelling Nature, van 10 mei 2019 t/m 19 januari 2020 in Cube design museum.


Catalogus NATURE: Collaborations in design

De catalogus omvat alle projecten uit de expositie in tekst en beeld. Naast internationale topdesigners, als Neri Oxman, Oron Catts en Mathieu Lehanneur, passeert werk van gelauwerde Nederlandse designers als Klarenbeek & Dros, Atelier NL, Nienke Hoogvliet, Kirstie van Noort, Aliki van der Kruijs en Teresa van Dongen de revue. 

Naast de 300 meeslepende foto’s en achtergrondinformatie van de projecten, wordt in essays passend bij de zeven thema’s van de expositie (facilitate, augment, nurture, salvage, remediate, simulate en understand) en gesprekken tussen wetenschappers en designers, de aanpak van de designers uitgelegd. 

Bestellen

CatalogusDe catalogus NATURE is te bestellen via de webshop en wordt tijdelijk aangeboden voor slechts €20,50 exclusief verzendkosten. Na betaling wordt het boek dan zo spoedig mogelijk opgestuurd.

  • Uitgever: Cooper Hewitt, Smithsonian Design Museum
  • Jaar: 2019
  • ISBN: 9781942303237 
  • Omslag: Paperback
  • Taal: Engels 
  • Pagina’s: 240 pagina’s     
  • Formaat: 21,5 x 29,5 cm

Catalogus NATURE: €20,50

Levertijd

We doen ons best om elke bestelling binnen 5 werkdagen te verzenden. Door de drukte bij de pakketdiensten kan het echter voorkomen dat deze levertijd niet wordt gehaald, we hopen op uw begrip. 

NATURE: Collaborations in design

In samenwerking met ’s werelds grootste designmuseum, Cooper Hewitt, Smithsonian Design Museum, in New York presenteerde Cube afgelopen jaar de omvangrijke expositie NATURE.

Gedreven door de noodzaak om op een duurzame manier met onze aarde en natuurlijke grondstoffen om te springen, laten designers overal ter wereld zich inspireren door de natuur. Meer dan 60 baanbrekende, actuele designprojecten tonen oplossingen van ontwerpers om de natuur te herstellen en op een andere manier met haar om te gaan. Plastic gemaakt van algen, textiel gekleurd door regendruppels en verband dat de natuurlijk helende voordelen van slakkenslijm nabootst zijn enkele voorbeelden van de ingenieuze projecten uit de expositie. 

Bekijk NATURE in het archief