Expositie Wat
is design?

Vaste expositie: Introductie design volgens Cube.

Tijdens openingstijden bekijk details »
Inbegrepen bij ticket voor Cube
Tickets kopen

Eeuwenlang heeft de mens zijn wereld ingericht; objecten en diensten ontwikkeld die hem veilig, gezond en comfortabel houden. Innovatie - gedreven door grote en kleine behoeften en menselijke ambitie - brengt steeds weer nieuwe producten en diensten voort. Juist producten die ontwikkeld zijn vanuit een human need, maken volgens Cube het verschil in de wereld.

Deze permanente expositie toont de diversiteit van design. Trends in design, de evolutie van design, designfouten, design van ons lichaam: design is overal. Design is persoonlijk, subjectief en tijdgebonden. Design is een proces.

Design Differences

Acht iconische designs uitgelicht: de impact en indruk die ze hebben op de wereld, de maker of gebruiker.

Design Trends

Ook design is onderhevig aan de tand des tijds.
Blader door de trends in hedendaags design.

Design Aim

De functie van design uitgelegd met een serie citruspersen: van uitstekend gebruiksgemak to iconisch design.

Design Flaws

Niet elk design is meteen goed design. De fout is achteraf vaak duidelijk aan te wijzen, maar was mogelijk alleen te voorkomen door hedendaags Design Thinking zoals in de Cube Labs wordt getoond.

Design the Body

De grens tussen machine en mens wordt steeds dunner. Design the Body laat een reeks designs zien die het menselijk lichaam weer gezond, beter of in elk geval veranderen.

Design Evolution

Goed design is tijdloos... of gaat juist mee met de tijd? Een wand vol iconen die het laatste aantonen.

Cube Lab

Design volgens Cube komt tot uiting in de Cube Labs, waar studenten samen met bezoekers werken aan de Cube Calls: gerichte opdrachten vanuit de samenleving. De aanwezige studenten nemen u als bezoeker graag mee in hun proces ASK IMAGINE CREATE. Bekijk alle informatie over de designlabs en de huidige calls.

Wanneer?

Expositie

INTRO

• Tijdens openingstijden

Tijdens vakanties (regio zuid) en op feestdagen geopend.