Expositie Limburg 2038: FUTURE OF YOUTH

Hoe ziet de toekomst van Limburg eruit als je kijkt met een jonge blik? Vanaf 11 oktober grijpt de jeugd in op de expositie ‘Limburg 2038’, met de interventie FUTURE OF YOUTH.

11 t/m 28 oktober 2018 bekijk details »
Iedereen
Inbegrepen bij ticket Cube
Tickets kopen

In de oorspronkelijke expositie geven prominente Limburgers hun visie op de toekomst. In deze 2.0. versie zijn Limburgse jongeren gevraagd hun 'draai' te geven aan deze expositie, die op zondag 14 oktober ter gelegenheid van de Dutch Earth Week gratis te bezoeken is.

FUTURE OF YOUTH

De provincie Limburg ontwikkelt zich, steeds sneller. Er is aandacht voor het rijke verleden, maar wat staat ons te wachten in de toekomst? Hoe ziet Limburg eruit over twintig jaar? Is het verleden een voorbode voor de toekomst? En hoe ziet die er dan uit? In Cube design museum was afgelopen zomer de interactieve expositie ‘Limburg 2038’ te zien, waarin een aantal bekende Limburgers hun visie op de toekomst gaven. In het kader van Dutch Earth Week geven Limburgse jongeren hun kijk op de toekomst. Zij voegen hiermee een extra laag toe aan de expositie. Ze reageren op thema’s als energie, natuur, voeding, arbeidsmarkt/nieuwe beroepen en digitalisering. De expositie ‘Limburg 2038: FUTURE OF YOUTH’ is van 11 t/m 28 oktober te zien in Cube design museum.

DUTCH EARTH WEEK 2018: TURN IT!

Op de laatste dag van Dutch Earth Week (zondag 14 oktober) is de expositie gratis toegankelijk voor iedereen. Dit jaar draait Dutch Earth Week om het thema TURN IT! Deze editie gaat over een nieuwe manier van denken, waarin duurzaam doen ontzettend logisch is. Iedereen kan duurzamer omgaan met energie en grondstoffen; het is vaak makkelijker dan je denkt! Eigenlijk is duurzaam het nieuwe normaal. En het levert ook nogal wat op: geldbesparing, een schone toekomst en een samenleving waarin iedereen meedoet. Tel uit je winst! Dit jaar gaat het vooral over de energietransitie en circulariteit. Dat zijn termen die je misschien net zo weinig zeggen als het veelomvattende ‘duurzaamheid’. Maar Dutch Earth Week brengt het dichterbij en laat zien hoe het ook kan, dus… doe maar duurzaam!

Jouw visie op Limburg in 2038

Wij zijn ook erg benieuwd naar jouw kijk op de toekomst! Laat je eigen voorspelling over het Limburg van 2038 achter op een themakaart die je op de Limburg tafel vindt en hang deze op aan het visie-rek.

Met dank aan:

• Theo de Kok
  • Hessel Meijer
  • Anya Niewierra
  • Jo Cortenraedt
  • Peter Verkoulen
  • Chris Wouters
  • Erol Oztan
  • Leonie Cornips
  • Rob Houben
  • Theo Bovens
  • Jos Som
  • Maikel Beerens
  • Jan Zuidam

Concept
Hans Gubbels & Gène Bertrand (Cube design museum)

Grafische vormgeving
Homo Ludens

Ruimtelijke vormgeving
Homo Ludens

Realisatie
Bart Jannes, Pablo Borgers & Tom Jannes
Madeleine van Daele & Raymond Jacobs (Cube design museum)

Tekst & beeldmateriaal
Tanja Nabben

Illustraties
Ruben Oppenheimer

Fotografie
Noud de Greef

Wanneer?

Expositie

Limburg 2038: FUTURE OF YOUTH

• 11 t/m 28 oktober 2018

Op feestdagen en in vakanties (Regio Zuid) ook op maandag geopend.